Stužkový výlet triedy 4.C

Dňa 29. 09. 2009 sa začal náš výlet, ktorý sme mali namiesto stužkovej slávnosti. Ako dozor s nami išla naša triedna profesorka RNDr. Oľga Poliaková a naša učiteľka ekonomiky Ing. Mgr. Helena Labancová. Ráno o ôsmej sme nastúpili do autobusu a odcestovali do Hotelu Kontakt v Starej Lesnej. Prvý deň sme sa cestou zastavili na film Jánošík v Cinemax Prešov. Keď sme dorazili do hotela, oboznámili sme sa s prostredím a následne sme už boli niektorí v bazéne, saune, poniektorí hrali biliard, alebo bowling.

Naše ubytovanie bolo na veľmi vysokej úrovni. Bývali sme v štvorhviezdičkovom hoteli, kde každý mal v izbe samostatnú kúpeľňu, televízor, šatník, alebo chladničku. V stredu 30. 09. 2009 sme sa zobúdzali na raňajky, ktoré nám boli podávané formou švédskeho stolovania. Po raňajkách sme mali čas na ranný kúpeľ v plaveckom relaxačnom bazéne s vodnými atrakciami - vzduchové trysky, vodné trysky, chŕliče vody, vodopád, gejzír, vodný hríb, detská šmýkačka, oddychová miestnosť. Poniektorí si išli oddýchnuť do sauny, alebo si zacvičiť do fitnes. Poobede sme mali asi 3 hodinovú túru po okolí, kde sme videli mnoho nových vecí, atrakcií a veľa našich nejasností nám naša pani triedna vysvetlila. Po fyzicky náročnej túre sme išli na obed.

Večer sme mali slávnostnú večeru, odovzdávanie stužiek a čítanie čiernej kroniky. Naša pani triedna nás uvítala svojim krásnym príhovorom, ktorým nás povzbudila do nášho života. Po večeri sme si premietli prezentáciu fotiek z nášho detstva, z 1. ročníka na tejto škole a fotky terajšie.

V štvrtok 01.10.2009 sme o 10:00 ráno boli zbalení a pripravení na odchod. Cestou domou sme sa zastavili v múzeu automobilov (expozícia veteránov) v Kežmarku a na Spišskom hrade, kde sme sa niečo dozvedeli z histórie hradu a aký život viedli ľudia v minulosti. Ukázali sme si aj názornú ukážku na našom spolužiakovi ako trestali ľudí za spáchané zločiny (dostal 5 palíc po chrbte). Do Bardejova sme pricestovali asi okolo 15:30.

Všetko sme samozrejme kamerovali a fotili, aby sme mali pamiatku pre seba a mohli niečo ukázať aj iným.

Eduard Franas
predseda triedy